Wednesday, August 26, 2009

Alahai...ibu tak larat...

Hari kedua saya demam, habis berbungkus dengan comforter tengahari buta...sejuk menggigil-gigil...batuk menjadi-jadi, tekak dah mula berdarah...aduii... tak larat...

"Nak buka apa hari ni, Bu?" Tanya Nisha. Saya hanya larat menunjukkan brochure McD delivery.

"Order la apa-apa...ibu tak masak...tak larat...." Saya menjawab dengan suara yang tersekat-sekat.

Lama juga tak diserang demam seteruk ini. Bagi saya, memang kena jaga kesihatan betul. Kalau sudah di jadual kena handle program, kena sihat walafiat, suara kena jaga...bukan senang nak minta ganti, huru-hara orang event nanti dibuatnya. So, bersyukur juga demam ni menyerang time bulan puasa...semoga dapat mengurang dosa-dosa kecil yang melaut tu...

So, petang tu, 2 beradik berbuka McD....hubby pulak ku hantar pergi berbuka di surau....demam-demam pun aku sungguh efisyen...kohh...kohh... (dengar tuh... bunyi batuk orang miskin...)

Sorry la dear....I tak larat....


Amni...happy je...lagi best buka McD...

5 comments:

Hanis said...

salam,

akak...sedihnye hanis baca entry akak nie...hanis dapat rasakan yang akak mmg tengah tak larat sungguh...akak berpuasa gak ke time2 tak sihat gini?

hahaha..tengok gaya amni..memang suka berbuka mcd tuu...hahah...comel...kalau dak..tak merasa depa makan mcd sebulan nie..

Imran Paris said...

Asnija....sian u masih sakit...tp saya rasa Allah sedang nak bagi u BONUS ni, beribadah Ramadhan dlm keadaan yg kurang sihat. Saranan saya, u lipatgandakan ibadah (sedaya mampu) tentu lebih tinggi ganjaran dan lebih makbul pulak doa2 tu....jgn lupa doakan kami juga ye As. Semoga sembuh segera. Eh....Amni tu comel ye :)

Asnija said...

Salam Hanis & Cik Imran,

TQ banyak atas doa yang dikirimkan.

MC saya habis semalam, so pagi tadi gi ofis, lagipun kena attend 1 program by my MD. Saya dapat bertahan sampai 10.00am je, lepas tu, suara saya mula hilang terus, dada jadi sakit, batuk saya teruk balik dan tekak jadi perit semacam. Mungkin sebab kena air cond. So, pegi klinik lagi kali ketiga tadi, dapat lagi MC 2 hari, esok kalau tekak tak baik juga, kena le jumpa pakar ENT, takut peti suara bengkak pulak...suspen tuh...tempat cari makan tu....

Betul Cik Imran,ini mesti BONUS Allah nak beri, sayapun jarang sakit, ni yang paling teruk so far, tetiba je datangnya...

Sampai rumah, alamak....Amni dah diserang demam dan sakit tekak juga....

cikgu mas said...

Salam Datin..

Allahuakhbar...mohon Allah lindungi datin sekeluarga yek..sabarlah,,,hope fast recover..boleh hepi2 balik cam biasa,,

Atikah said...

Salam Kak As...

Apa khabar akak hari nie? Moga cepat sembuh....