Monday, September 7, 2009

Berbuka di JW Marriott.

Tiap tahun bila rezeki mengizinkan, saya cuba mencari peluang membawa emak dan abah berbuka di hotel. Saja memberi mereka mencuba sesuatu yang baru, dulu mereka tidak pernah merasa, sekarang saya mahu mereka mendapat pengalaman istimewa...



Yummy...segala macam puding, custard dan jelly.

Tahun ini saya membawa mereka ke JW Marriott...


Pernah sekali berbuka di Hilton PJ, terjumpa dengan Tun Mahathir (masa tu masih lagi PM), gembira abah saya bersalaman, ada pulak Gee (masa tu masih bersama suaminya Johan Endut, sekarang ex-suami)...airmuka mereka seronok dengan 'exposure kelas' begitu.
Bread pudding kegemaran abah.
Emak, abah dan Kak Long.


Wah! Tengok tu, makanan sudah penuh semeja besar.

Mereka dulu hidup susah, orang kampung biasa-biasa saja, jadi 'exposure' sedemikian cukup membuatkan mereka gembira dan 'appreciate' teramat sangat. Abah saya bekas guru besar sekolah agama di kampung, tidak seperti guru-guru sekarang, pengalaman makan di hotel bagi abah dan emak saya merupakan sesuatu yang mengujakan.



Hanis...tengok apa yang menjadi pilihan akak? Lepas juga mengidamkan roti nan dan tandoori, dari hari tu teringin, lepas tengok N3 awak la....

Seronoknya berbuka, sebenarnya lebih seronok melihat mereka menikmati juadah, memilih apa yang berkenan di hati, berpusing-pusing pening memilih menu yang mana satu...

Melihat mereka makan...best sangat....sukaaaa sangatttt....suatu kepuasan!


Nisha & Zaid, jamuan ni pun bersempena birthday si Zaid ni pada 12 Sept...saja celebrate awal...
(fesyen rambut Zaid yang amat tidak kugemari...)







Di Sudut Resepi Bonda...Cik Hanis oiii...akak terjumpa masaklemak daging salai....

Alhamdulillah...terubat mengidam akak....


(heh..heh...Cik Lie, mengidam Cik Lie belum terubat lagi...kan...kan...)



Lepas kenyang, sempat lagi berposing di lobby.






Jalan-jalan di sepanjang Bukit Bintang, jumpa pulak air pancut warna-warni.....bertukar-tukar kaler dia, macam eye shadow si Hanis...

ambik gambar lah...ala-ala Paris gitu....
(boleh terima ke Cik Imran?)








Kawasan ni, medan shopping barangan branded semuanya...mampu tengok je lah...

48 comments:

Ayah Zain said...

Salam Datin,

Alhamdulillah begitulah kita memberikan bakti khidmat kita kepada ibu bapa yang dicintai. Sejuk hati ibu mengandungkannya. Semoga rezeki Nija sekeluarga bertambah luas lagi. Amin

Asnija said...

Balik surau ke Ayah Zain, pagi laei sudi singgah rumah saya ni...dah lopaeh waktu sahur, kalau dak boleh ku ajak bersahur sekali...

Alah Ayah Zain...rezeki Nija ni rasa nya rezeki diorang jugak, cuma Allah turunkan kat Nija je...Nija le yang numpang rezeki diorang sebenarnya....

rezeki said...

Salam datin,
Alhamdulillah, budi org tua kita mmg tak terbalas, namun berbagai cara boleh kita lakukan utk menggembirakan mereka . Itu juga satu bakti dari seorg anak buat kedua org tua kita.Melihat N3 ini , saya terkenang arwah ayah saya yang boleh saya katakan mcm kawan dan rakan dgn saya walaupun ia mmg terkenal dgn kegarangannya.
Teringat kenangan dia perambat saya dgn galah jolok rambutan keliling umah masa kecik dulu psl nakal rasanya. Namun itu semua tinggal kenangan . Saya rasa sgt sedih kerana tak dapat berkongsi rezeki yg Allah limpahkan pada saya dgn arwah ayah, Masa dia masih hidup, saya baru mula nk bertatih dlm kehidupan . setelah dia tiada , rezeki yg Allah limpahkan pada saya pula tidak dapat dikongsi bersama.
Itu semua ketentuan Allah .Allah maha mengetahui apa yg terbaik utk hambanya.
Alhamdulillah

manzlie said...

salam Datin Asnija..

alhamdulilah...seronok sya tengok datin melayani orag tua datin tuh...semoga allah swt murahkan rezeki datin saya doa kan..insyalah..

waslam.

P/s: The Best food nak berbuka di hotel kat PJ Hilton Datin...

Asnija said...

Tak pe rezeki,
Buat la upah haji untuk arwah....kongsi senang jugak namanya tu, doa banyak-banyak, sebab doa kita tu harta dia dialam barzakh..sedih nyer saya...
2 tahun lepas, takut menyesal, cepat-cepat saya hantar emak abah gi umrah bulan posa dan beraya kat sana...suka nyer diorang mengadap lailatul qadar kat sana..
(ps: hutang air susu kat emak pun tak terbayar nyer saya...apatah lagi hutang basuhkan berak saya...)

Asnija said...

Cik Lie,
Betul tu, Kat Hilton mmang the best....tapi susun atur meja-meja nye..crowded giler...

(tapi yang pasti, kat Safwah mesti lebih best giler...)

rezeki said...

Salam Datin,
nak buat upah haji , arwah ayah telah pergi menunaikan haji dahulu, cuma yang boleh saya lakukan sekrg sedekahkan fatihah selepas setiap solat dan ayat2 suci al quran sahaja .

shami2 said...

Salam kak Nija,

Pasti ibu dan ayah akak bahgia sangat...kan..

Kak As. said...

Assalamualaikum!!
Datin,.... ada ka kat umah ??

sudiker terima tetamu dari kampung ni.
kak as ada bawa petai, jering, kerdas.
pisang awak, pucuk paku,pucuk ubi dan keladi. makan ker??

kasih ibu membawa kesyurga dan kasih ayah masa berada.

nak order cekelat I LUV U nak buat hantaran dari pihak CL utk pengantin pompuan.( hanis)
bulan 12 nnti, sempat kut.

cikgu mas said...

salam datin

pernah teringin nak buat camni kat mak n abah tapi kata abah,wuiii tak payah abah bukan jenis pemakan orang yer,nk sembahyang susah,abahku hanya berbuka dgn kurma dan air kosong,tapi kalau ajak depa melancong,pi lLangkawi ke??? depa senyum jer,,sukalah tu,tapi hubbyku aduh bizi yer,,lotih nk menunggu dia..

psst kak nija..awat bising pulak dgn fesyen rambut zaid mcam vokalis kumpulan hujan tu,rambut budak skrg..

bagus sangat kak nija tunjukkan contoh yg baik kat anak2 pasal berbakti dgn ibubapa..teringat iklan petronas dia beri bapak dia makan cam kucing kat luar rumah,anak dia kecik2 lagi dah cadang nk wat cam tu bila dia tua nanti...hidup ni rodakan...

ciklie temanku tu mmg pandai cari tempat makan...org koja hotel..bila dia nk banjer CM ni...tapi hanis ler dulu..

Asnija said...

Salam K.As,
Ya Allah k.As...sorry la sesangat lambat bukak pintu, saya tertidor, satu malam tak tidor malam tadi...

Tima kasih yang teramat-amat akak nak datang teratak saya yang hina ni...semua buah tangan k.as tu saya suka, petai boleh ku rebus, jering sambal, eh...kerdas...ni saya tak familiar..pisang awak boleh buat pengat buka posa, pucuk paku tumis belacan, pucuk ubi buat masak tempoyak ngan udang galah, keladi ni, batang nyer ku buat masak asam rebus, separuh keladi nyer buat base tepong talam berlauk....meriah buka ni K.As...(sat lagi adik K.As yang dok Putrajaya tu pasti jeles...Pucong kat ngan rumah dia, baik la K.As singgah, tapi buah tangan tu tinggal sume kat sini ye...)

Nak tempah cekelat, tu buleh jer, saya memang nak sponsor..letih le K.As, orang suru kahwin, dia nak tukar kerja plak, lain yang disuruh, lain yang dibuek nyer...kalau anak lelaki saya sudah ku piat-piat telinga...ni pengantin pompuan tak bangun tidur lagi nih, ponat ngecat la tuh...

K.As orang Kedah ke...cam ner bleh terpikir Kelantan ye...rekomen sekolah tahfiz yang baik ye, kat kedah pun tak pe...bukan ntuk sedekah, nak daftar kan seseorang ke situ...seseorang tu rahsia dulu la noh...

Asnija said...

Salam Rezeki,
Doa dan Al-Fatihah penerang kubur...banyakkan juga sedekah pahala atas nama dia....wakaf Quran ke, sejadah ke....

Imran Paris said...

Datin dan teman semua...sebak saya baca n3 ini. Berkaca mata saya kerana apa yg Datin lakukan tak dpt saya realisasikan dgn kedua org tua saya...jarak dan masa memisahkan. Kkdg bila duduk jauh ni, perasaan saya simpan dlm2...selagi dlm yg mampu bila mendengar khabar kedua org tua...betul kata Datin...duit susu pun tak terbayar, nikan pula penat lelah membesarkan, RINDUUUUUUU sgt2 ni :(

Asnija said...

Salam Shami2,
Sonyum diorang melerek-lerek bila akak ajak...tapi sebenarnya diorang dah menunggu-nunggu sebab dah boleh expect dah...so bila akak bukak mulut je...confirm terus...kik...kik...diorang duduk dekat sangat kat rumah akak, so, senang le on nyer...

Imran Paris said...

Datin...fountain tu cantiklah....kat mana tu - Pavillion ke...warna biru lagi sebiru lautan Atlantik...sebiru maskara Hanis yg Datin nak guna di hari persandingan tu nantikan...eh, Datin cepat Hanis dah kata I Love U kat PDKM...oppsss jgn lupa kunci pintu dulu tau :)

Asnija said...

Ya Allah Cik Imran...dah pi Mekah ke belum...pi...pi...sana dulu...pi lekas...kan dah pesan tadi pagi..pi nasihat dia...

Asnija said...

Mas, dinda....

Pertamanya...jangan marah kat K.As ye...sian dia bawak bakul roda dengan segala macam buah tangan kampung kasi kat kanda...terasa diriku disyayangi...tapi sebenarnya dia sayangkan Mas lebih lagi, sebab tu dia suruh akak masak sume tu dulu, biar Mas tinggal makan jer...

Memang orang tua ni makan nyer sikit je emak akak lagi le tak makan ikkan semua jenis ikan...tapi sekarang ni bab solat kat hotel depa dah pro, tahu dah, solat surau nyer ok, so diorang tak bising bab tu...mula-mula dulu bising gak kata membazir...tapi lelama dah tersuka plak...looking forward...bab melancong ni akak lemah sikit la...malas berjalan jauh...kalau g Mekah nak le...

Oooo....fesyen rambut zaid tu fesyen sekarang ke, macam sarang tebuan je, pakai kupiah pun tak muat...masa lepas umrah tu, sejuk hati bila dia nipiskan...

memang anak-anak tu pusingannya kat kita nanti, kalau kita takut nak jaga emak bapak, nanti anak-anak pun tolak-menolak nak jaga kita...

mesti la cik lie...hotel tu dia hafal sumer nyer...

ps: akak cadangkan nanti bila free bawak le mak Mas gi buat spa....buat berdua satu bilik ngan dia...urut kaki...buat facial sekali...mandi sauna dan buat urutan bali..melotop nanti...orang tak kenal mana mak, mana anak...

Asnija said...

Cik Imran,
Saya cadangkan, kalau rindu, register je ngan skype, buat lintas lansung web cam macam k.as buat ngan Si Samad ari tuh...free je tau...cuma delay sikit...
Tu la kan kalau jauh diperantauan...rindu kat emak dan abah yang tak sanggup tu...dah dengar lagu raya ke belum, kalau dah dengar mesti lagi tangkap leleh....

Asnija said...

Sat...sat....pintu dah kunci dah...nak cari selipar ni...his budak hanis betuah ni...dah bangun tidor ropa nyer...terus jenguk buah hati dia dulu....

Asnija said...

Ci Imran,
Fountain tu betul le depan Pavillion, masa Cik Imran ke Paris tu, dah siap ye Pavillion,tu yang tahu tu ye...fountain tu tukar-tukar kaler, anak-anak saya excited ambik gambar kat tiap kaler...

Asnija said...

KAWAN-KAWAN YANG DISAYANGI SEMUA, DENGAN RENDAH HATI AKAK MENJEMPUT SEMUA UNTUK MEMBERIKAN UNDIAN KUIH RAYA KEGEMARAN MASING-MASING SEBELUM BALIK DARI RUMAH AKAK NI YE...

KUIH PALING FAVORITE, CADANG NYER NAK KU POSKAN KE MEKAH...EMMM...KE....KE KIRIM KE SCOTLAND NIH YEE???

Kak As. said...

salam Datin,

kak as suka sangat bila Asnija sudi terima tetamu orang kampung mcm kak as ni.

kak as coop hantaq kueh raya tu p Mekah.!!!!

pasal Madhad Tahfiz tu kak As nak cadangkan tempat juara Akademi Qur'an ngaji dulu. Mohd Fahmi.
Madhad Tahfiz tu kat Derga Aloq Staq. sekarang ni depa dok jadi imam Terawih Masjid Kat umah kak As. Masjid Al Muttaqin, Bandar Darulaman , Jitra.

satu lagi dekat Masjid Sultanah, Jln Sultanah Aloq Staq. Ustaz dia salah seorang dari juri Musabaqah AlQuran.Sheikh Khodri.

Kat umah Kak As di Jitra pun ada 3 Madhad Tahfiz yg dah lama berfungsi.

Mai la sini Kak As bawa p tengok.

Hanis said...

salam kak nija,

hanis sedih...setiap kali hanis dok tulis komen, nak post je...tenet pon wat laa hal...berjela2 menaip semuanya hilang...tah berapa kali dah hanis kene...uhuuhhu...sedih...hanis wajib melawat umah akak nie....umah yg selalu menggoda hanis...hahhahah...buat hanis teringin nak makan tu ini....harini aje...Ya Allah...kuatkan iman ku Ya Allah....

Akak, hanis suka sangat melihat cara akak melayan mak ayah akak...mmg nampak keceriaan diwajah mereka. Hanis kan kak, susah sikit nak bawa papa tu makan luar...papa tu lebih ke air tangan isteri or anak2 nya aja...papa makan tak susah...rebus air pon jd...tp tetap nak kami masak...cuma sekarang agak ok sikit...sbb papa tau anak2 dia dah keje kan..papa pizza tak reti makan..huhuhu...lempeng terer...tu laa wujudnya pizza malaysia ibu...hanis lebih membantu mereka drpd kewangan atau hanis akan belikan sesuatu yg hanis tau keperluan mereka...bawa p jalan2 pon susah...depa nie bukannya suka p jalan2 sgt...kalau jalan lebih p umah keluarga.

akak...akak dah dapat daging salai tuk bulan pose nie...tp hanis gak yg tak bg lg...huhuuhuh...Alhamdulillah, akhirnya akak dpt juga roti nan & tanduri...tak laaa rasa bersalah sgt hanis...akak bkan setakat anak akak aje yg nak bergambar kalau jumpa fountain camtu...hanis pon dok bergambar kalau jumpa tu...cantik sungguh.

Hanis said...

opsss lupa lak....hanis undi kuih tart nanas tuk kirim ke makkah nanti ye kak...
& coklet kurma tuk kiriman ke paris...

akak..kiriman tu bt.3 shah alam, kuih almond london bolehhh...hanis tau...almong london akak mesti powerrrr...tokey coklet

Asnija said...

kengkawan, sapa yang dah undi, minta tolong undi balik yer...nape ntah, pollnyer tak kuar...tengah menggodam,harap kali ni ok...sori le menyusahkan...hi...hi...hanis ada tips tak? Dah ikut step nyer, tapi tak update undian le...

Ayah Zain said...

Salam Datin,

Yup tadi baru balik surau, jadi nampak umah Dati terbuka, AZ masuk lah.

Anak mecam mana? moga bertambah sihat. Lor Hanis kenapa jadi gitu, tu lah kali jangan nak janji daging salai, ayah zain pun dah dapat daging salai kat Medan Idaman hari tuh. Datin lagi kelas dapat kat hotel. Hanis juga belum merasa yer. Siannya anak ayahzain ni

Asnija said...

K.As,
Saya pun orang kampung sesangat le K.As...kat kebun kelapa, koko n kopi, dan belah emak sawah padi...mesti lah serasi ngan orang kampung jugak...

ok, saya ambik nama sek. tahfiz tu buat survey lepas ni...kalau saya pi melawat, nak singgah rumah K.As, tumpang solat...

shami2 said...

Salam kak..
Tulah tadi rsa jeles sangat ..rupanya dekat..aaa mak ayah kita jauh....aaa huhuhu petang sabtu..mak tipon dia cakap masak tu masak nih....huhuhu..sempat sya minta dia tolong ngaji utk along....hari2 exam...tsbt..hehehe

Asnija said...

Hanis,
Jangan sedih ye..ari ni memang slow sikit nternet ni...

layan je lah papa ngan ibu tu apa-apa yang mereka suka...adakalanya diorang ni takut susahkan kita...takut duit kita tak cukup etc...takut duit kita habis..diorang sian sangat takut kita susah...tapi pujuk pelan-pelan, mula-mula try belikan telekong glamer yang siap ada beg tu...musim posa ni banyak kat PKNS tuh...hadiah le satu cakap buat sembahyang raya....tahun depan up sikit pemberiannya...akak pun selalu main trick kasik hadiah, kalau direct, depa pun susah ati nak terima...

akak tahu hanis ni mesti manja ngan ibu dan papa...itu jelah yang kita ada...sementara masih ada...

Asnija said...

Ayah Zain keja ke ari ni? Saya cuti...suami keja...dok rumah tengah releks...

Asnija said...

Shami2,
Baru 2 tahun ajak diorang duduk sini dekat ngan anak-anak, so, rumah kampung jadi weekend house...seroonok sangat depa setuju mai duduk puchong...sini cucu semua keliling, tak le diorang sunyi sangat...nak hantar mak check diabetic pun senang sikit...

Asnija said...

Ayah Zain, anak saya dah buleh gelak nampak nyer tu...alhamdulillah berkat doaa ayah zain balik surau...

AL-ANEESA' said...

Salam persahabatan kakak..

seronoknya

=)

manzlie said...

salam Datin Asnija..

saya kuih raya cuma makan Strawberry Tat jer...lain semua kurennngg lah...adatak sya nak order nih...sungguh ..raya dah nak hampir...
Duk cari org sapa yang pandai buat strawberry tat nih? kalau org tuh pandai cheq kawin dengan dia....

waslam

Asnija said...

Cik Lie,
Banyak-banyak kuih, lain dari yang lain kuih yang Cik Lie favorite, macam tak pernah ku dengar je kuih tu...tak tau le kalau orang soromban tu memang terror buat kuih tu...kalau tak pun si Samad je lah yang tau buek nyer kot...

tapi kalu fruit tartlet bubuh strawberry tu ada le...boleh jugak diusahakan...memandangkan semua kueh tak makan, K.As....tak payah le K.As kirim kuih kat dia ni...susah payah K.As ambi lesen nak drive personal jet dia tau nak gi mekah hantar kuih...Noor pun dah menservis kpterbang K.As...huk...huk....tak sudi ropa nyer...Mas...mai datang rumah akak ni...picit kepala akak....(akak kalu merajuk pening kepala....tak nangis...)

Asnija said...

Salam Al-Aneesa,
Selamat datang ke rumah akak ni ye...mai la sembang-sembang, kitorang semua ni peramah dan mudah mesra semuanya...perangai semua giler-giler...tak kira tua muda....tapi kami tak gila...kami semua penyayang orang nyer...dan kami ni boleh kira global...merata dunia...(padahal 2 orang je yang internationalnya...)

tul tak Cik Imran?

Kak As. said...

salam datin Ija,

seronoknye kalau Ija sudi mai umah kak as.
mai semua bawa mak ngan ayah sekali.

mai naik kapal terbang pun tak pa. nanti kak as p amik kat airport. umah kak 10 minit jer nak p airport AOR.

pas tu kita p sama sama. kalau sudi drive kancil kak pun boleh. kak ada 2 bg kancil ja.
CM lain la dia ada persona.

hanis kena belajaq buat tat strawberry tu.!!!
kak as dah biasa buat ikut dalam buku resepi jelita. rasa rsanya dalam thn 90an.

maklumlah CL kan orang lama. heh heh heh....

cikgu zainab said...

Salam Datin,

Seronok entertain orang tua begitu. tentu mereka bahagia. datin seorang anak yg baik & ini akan dicontohi pula oleh anak2 datin kelak. itulah yg seharus kita lakukan, membahagiakan kedua ibubapa sewaktu mereka masih ada. kak nab dah tak ada kedua2 orang tua...hu3!

Hanis said...

salam kak nija,

hanis rasa...Cl nie nak kita potong stawberry tu 3 atau 3...pastu kita gulung kan aje.....tu lg senag rasanya...tak yah kita kene kupas nenas & sagat2 lg...nak masak buat jem lg...syukur alhamdulillah....srawberry tu mmg laaa senang....tak gitu kak nija & mama....

kak nija...kot dak..kita guna stawberry kering yg dok jualat kat CH tu...tak berair dah......ngeh ngeh ngeh

Azemi Ali said...

Salam Datin Asnija,

Nampak sedap sekali semua hidangan yang dipaparkan.

Lebih sedap lagi bila ia dimakan dengan keluarga terutama kedua ibu dan bapa.

Bebaktilah kepada kedua ibu bapa selagi mereka masih ada.

Salam Maghfirah Ramadhan

Asnija said...

K.As,
Memang nak gi sana tengok maktab tahfiz tu, insya Allah macam awal tahun depan, cuti sekolah akhir tahun ni nak pi tengok la....best tak terkira ada rumah persinggahan tumpang solat...
Nanti kita ambik gambar kat tepi tingkap rumah K. As noh...kalau selak langsir tak kot nampak masjidil haram...tapi nampak apa ye K.As....

Asnija said...

K.As,
Kancil tu my first kereta tau...masih ada lagi keta tu, sekarang abah yang pakai...keta tu hubby yang kasik sebab sian kat saya memboyot bawak perut mengandungkan anak bongsu turun naik bas gi kerja....nostalgia tuh...

Asnija said...

Salam K.Nab,
Selamat bertandang...heh...heh...rumah saya plain je...tak de bunga-bunga mengharum berwarna-warni...
Memang seronok tengok diorang seronok...kita pernah melalui hidup susah dengan mereka...terbayang jerit payah menghantar saya dan mengambik saya dari kampung ke asrama...ada kalanya naik bas, adakalanya sewa kereta orang...adakalanya tumpang sedara...bawak beg bekalan dari kampung....kalau ingat masa tu....appreciate nya kat mereka berdua....

Asnija said...

Salam Cik Mie,
Hidangan memang beratus jenis, bukan la nak makan sangat...cuma experience seronok tu yang saya suka...saya pun masih batuk masa tuh...so banyak makanan tak boleh makan....
Pengorbanan mereka banyak sangat...cuba le balas sebanyak boleh sementara masih sempat...

ps: tapi makin banyak kita balas, makin banyak mereka balas balik...sampai bilapun saya berhutang....

Asnija said...

Hanis,
Bukan main mencuba resepi ye...buat la lagu manapun...kalau hati sudah suka...semua nyer sedap belaka...betul tak K.As....

Kalau dah pandai nanti...telenovela ni kena ganti tajuk...Cinta Ku Bersemi di ladang strawberi....kah..kah...kah...

Susah jugak nak shooting ni...kena gi Paris, sana banyak kot ladang strawberi...kalau tak pun ikut Rezeki kat scotland....

Asnija said...

Kawan-kawan semua,
Saja la nak kasik tahu nih...kenapa saya slow sikit balas komen dan ziarah rumah korang....

Tadik akak gi check kat SJMC, batuk teruk sangat tak baik 3 minggu dah...lepas x-ray...ropanya kena brochitis...tu la kena duduk rumah, kasi paru-paru stabil...tadi tengahari kena pasang mesin macam yang Dina dok pakai tuh...tak pernah jadi macam nih...doktor tanya nak dok sepital ka? Saya kata tak mau...kalau tak mau, kena pakai puff kat rumah....doakan la saya baik...rimas lah dak tak kerja lama nih...

Hanis said...

salam kak nija..

akak masih tak sihat ke?? huhuh....sedihnyaa...dah lama tu...hanis doakan semoga akak cepat sembuh...

ibu hanis pon tengah demam sampai takda suara tu...keletihan rasanya dok mengemas umah...huhuhuhu hanis sentiasa mendoakan semoga ibu kembali sihat seperti selalu...

Kak As. said...

salam datin Ija,

smoga cepat sembuh. berehatlah bebanyak sbb esok kita nak masuk MARATHON 10 AKHIR RAMADHAN.

OH ! Kalau diselak tabir jendela teratak ku maka akan nampaklah warna kuning emas padi meranum masak.
aroma jerami selepas dituai memberi kesegaran pada minda.
harum bau padi, harum lagi bau duit padi.