Friday, September 18, 2009

SELAMAT HARI RAYA

Saya ucapkan Selamat Hari Raya, Maaf Zahir Batin buat semua pembaca yang disayangi dan dihormati.

Pandu berhati-hati, kirim salam akak pada keluarga semua. Kepada yang balik Ipoh, jemputlah datang, akak beraya di Kg Tersusun Bt 8. Emel akak di asnija.bbp@gmail.com ye...

Buat Cik Lie dan Cik Imran, Selamat Beraya Di Perantauan...jangan bersedih ye...insya-Allah, doa keluarga dan kami semua sentiasa dekat dengan anda berdua...

23 comments:

Atikah said...

Salam KAk Nija...

Selamat Hari Raya & Maaf zahir Batin buat KAk Nija sekeluarga...

pst... pst... buat open house jangan lupa jemput ya... nak mkan ketupat kak nija tu... bestnya.... nyumm... nyum... he.. he..

Ayah Zain said...

Salam Datin,

Ipoh mali ha? ingat pure KL. OK selamat HRMZ&B.

manzlie said...

salam datin Asnija..

Selamat Hari Raya..aidil fitri..saya kat Selama..kg simee


waslam

Asnija said...

Aik...Atikah ada lagi depan pc, ingat dah berdesyum balik kg....naik motor gak ke? Pose tak ni...pagi-pagi dah ingat ketupat...

Akak pun ucapkan Selamat Hari Raya, Maaf Zahir Batin...

Asnija said...

Ayah Zain,
Ipoh tu kg suami la...Raya ni, seminggu kat sana, balik Jumaat nanti baru Raya ngan emak abah kat Puchong...saya asal Sabak Bernam, Selangor...keturunan Jawa asli...

Asnija said...

Salam Cik Lie...

Sama orang Perak le ngan suami saya...pandai cakap Perak tak? Suami saya ntah camner, tak reti cakap Perak, adik beradik dia sume boleh...kalau berkumpul, sume akan cakap Perak, suam saya je cakap KL...ntah pape ntah...hi..hi..

Cik Lie reti cakap Perak tak?

shami2 said...

Salam Kak Nija

Ketupatnya...atas meja...
selamat hari raya
Maaf zahir batin antara kita ya

Kak, naper husb tuuuu, takper akak jerlah cakap perak...bukan susahkan...hehehe
Susah sangat masakkan gulai tempoyak ari2 agak2 bole tak...(buatlawak sikit kak..byk hari dh tak melawak)

Sya suami isteri cakap kedah..haaa dh 15 tahun duk KL ni..tapi anak2 cakap KL...maklumlah besar kat sini...kt dalam rumah tak menjadi diorang ni pengaruh sya n suami...

Noor said...

As Salam Datin..

Selamat Hari Raya & maaf zahir batin..

Che' Pit said...

salam kak,

selamat hari raya,
maaf segalanya..

hmm buat open house jgn lupa ajak.. tak mau kuih, ketupat rendang, jamu cokelat jer dah cukup, ngeh ngeh ngeh..

Asnija said...

Selamat Hari Raya juga pada Shami...

Tak taulah nape husband akak tu..control macho kot...hi...hi..dosa ngumpat dia nih...

Asnija said...

Heee...Noor...masih noreh lagi ke ari ni? Dua hari huja tu yang hari ni ke pulun ye...

Sama-samalah kita...Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin gurau-gurau tu ye...

Asnija said...

Pijal...kerja lagi ke? Akak kerja jugak...heh..heh...tapi tadi sempat lari nun ke PKNS...ramai nyer orang...rasanya ari ni ramai kaum lelaki tak solat jumaat meneman bini dan anak-anak...

Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin gurau-gurau tu ye...nanti kalau akak buat open house, memang nak you all sume datang..kalu buat arr...akak nunggu Mas buat dulu kat rumah baru dia...pas dia baru rumah hanis, pas tu baru rumah akak...hee...he...

Kak As. said...

salam Aidilfitri,

buat Nija sekeluarga,
smoga bahagia dan ceria,
bermaafan sesama kita,
jika ada tersalah kata dan cara.

Asnija said...

Sama-sama K.As

Selamat Hari Raya, dan Maaf Zahir Batin buat K.As, Abg Megat dan keluarga ye..
gurau-gurau tu jangan ambik hati ye K.As..
Dok Kedah je ke?

Azemi Ali said...

Salam Datin Asnija

Salam Aidil Fitri

Maaf Zahir dan Batin

cikgu mas said...

Salam datin

mas dah sampai melaka dah,wah rumah mak bercat warna hijau lagi,langsir kuning diraja,semangat mak nk beraya,

kak bwak balik note book tau ke ipoh,broadband jgn lupa,nanti terlepas filem hindustan CM dgn abg samad ,kak nija tu pengkritik tetap...

drive elok2 kak...apa menu utama org ipoh ek..lemang yer..

sian ciklie raya mkn roti tamis jugak agaknya..sabarlah ciklie,cm makankan untuk ciklie

kak..strawberry tat ciklie tu mana???dia suruh simpan untuk dia lak...

Hanis said...

salam kak nija,

selamat menyambut aidilfitri...maaf zahir batin.
kkk...raya nanti jgn lupa mai umah hanis...& jgn lupa jemput hanis opeh house umah akak nanti.... ;-)

akakkk....ibu kirim salam...ibu kata sedapnyee coklet akak buat tuu....adik2 hanis siap berebut lg nak yg ade badam tu...hahaha...lawak laa pulak adik2 hanis 2 org tu...

Asnija said...

Salam Cik Azemi,
Sama-samalah kita ye...Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin dari saya sekeluarga. Jika memandu, berhati-hat semoga selamat sampai ke destinasi pergi dan balik. Kirim salam saya pada Mrs Azemi..

Asnija said...

Salam Mas,

Wuii...pecut Mas ni kemana-mana ye...kalau dah Ratu Trek, memanjang No.1 nyer...ni pagi buta ni, akak baru lepas siap buat kuih la Mas...akak beli kat Amcorp Mall ari tu ingat nak save tenaga..tapi anak-anak akak komplen memanjang..sebab kuih kegemaran diorang sume tak de, so, malam ni, akak buat kuih 4 x 100..ha...hah...dari pukul 9pm tadi buat 4 kuih, ni pukul 4 baru siap, memang tak tidur le ni...

Rumah mak Mas pun bercat hijau, macam tau-tau je tema si Hanis tu ye...dengan langsir kuning, memang naik serinya...matching dengan baju Mas sekeluarga sedondon oren...ambik gambar tau buat n3 di pagi raya...

laptop ni, tahun ni sejarah betul beraya dengan laptop ye...mana boleh lepas kuch kuch hota hai Mas ngan Samad, jangan Mas pakai baju oren, si samad tu pakai baju merdeka lagi dah le....mana lah tahu Cik Lie salah kasi signal...ha...jam blog Cik Lie berlumba orang komen nanti...

Orang Ipoh lemang ngan kari ayam dan laksa...ketupat takde...tapi kan Mas....panjang cerita nyer...nanti akak buat N3 panas...macam lemang baru lepas bakar panasnya...

Ok, strawberi tart tu memang akak simpan, lepas Raya ni nak operasi menghantar..awak nak kirim apa-apa ke si samad tu tak?

Mas, Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin dalam kita gurau-gurau tu ye, jika ada yang mengecilkan hati Mas, akak minta maaf, akak tak perasan dan tidak disengajakan...

Asnija said...

Salam Hanis...
Hai...adik akak yang ini pun dah di kampung...dah ada broadband la tu, boleh datang rumah akak...dah siap berkemas ye...

Akak pun ucapkan Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin jika dalam bergurau-gurau tu ada yang Hanis terasa hati dengan akak, akak tak sengaja dan mungkin tak perasan.

Salam akak juga buat ibu. Suka hati akak membayangkan adik-adik Hanis makan coklat tu, ibu Hanis suka, lagilah akak suka...

Nanti kita jemput menjemput ye, datang beraya makan-makan dan sembang-sembang...rasanya tahun ni kena buat open house berperingkat, kalau tak nanti tak boleh puas menyembang..betul tak...

Mata akak dah berair ni, tunggu masa nak masak utk sahur...tibatiba dtg mengantuk...tapi melihat balang kuih berderet...puas hati...sama macam bila Hanis tengok lansir jahitan sendiri kan...kan...

rezeki said...

Salam datin,selamat hari raya, maaf zahir batin dr kami sekeluarga,

Asnija said...

Salam rezeki,
Saya pun juga, Selamat Hari Raya dan Maaf Zahir Batin buat rezeki dan keluarga juga ye..

Imran Paris said...

Datin, salam lebaran dr kami sekeluarga di perantauan...bestkan dpt jln2, makan2 di musim raya ni....saya hari Sabtu hari tu pun kerja....balik sampai jam 7 mlm, ni hari Isnin pun kerja....nway alhamdulillah, sempatlah semalam (Ahad) beraya dgn keluarga dan sahabat handai. Masa tahun 2007....pagi Syawal saya tercegat di hotel menunggu tetamu...sampai tak sempat solat Aidilfitri, 2008 pulak.....better sikit, dapat solat raya tp lepas je solat terus gegas masuk Exec Board Meeting...the whole day sampai ke mlm pulak tu, harapnya tahun depan, kami dapat berpuasa dan beraya dgn tenang.

Datin...ramai ke tetamu dtg ke Bt8? Thanks for the invitation :-)