Monday, March 29, 2010

You make us proud...

Ahad lepas merupakan Hari Anugerah Kecemerlangan di sekolah Nisha. Alhamdulillah, dia menerima 3 anugerah - terbaik dalam tingkatan, terbaik bagi matapelajaran Matematik dan terbaik bagi matapelajaran Sains.

Orang selalu kata, bila anak mencapai sesuatu seperti itu...sejuk perut ibu yang mengandung....dan pagi Ahad itu, saya mencari rasa sejuk tersebut...
Tak rasa sejuk pun...tapi yang pasti rasa gembira, dan bersyukur. Semoga terus berjaya dimasa akan datang...
Semoga kejayaan itu dapat membawa kebaikan dan manfaat pada dirinya dan rakan-rakannya, dan memberi contoh kepada adiknya...
Congratulations, sayang!

40 comments:

CM said...

Salam Datin yg dirindui

tahniah untuk nisha,sejak mula jumpa saya sedar nisha istimewa dan tersendiri,dia kelihatan matang dan halus budi bahasa...omputih kata like mother like daughter arr...sejuk perut ibu mengandung...ayah tak sejuk ker?

moga bintang nisha bersinar ,membesar dan yakin diri seperti Alice tu...

shami2 said...

Salam kak nija,

Alhamdulillah..itulah kegembiraan seorang ibu...anak yg berjaya didunia dan akhirat...hasil didikannya sejak dari dalam perut hinggalah kini....moga dia menjadi anak yg baik ...
Kerna itulah darjat seorang ibu sangat tinggi ...disisi Allah...

Setiap individu masing2 diberi peluang oleh Allah berjaya dalam pelbagai segi...dalam kehidupan sementara ini agar dapat sama2 menyumbang dan menikmati manfaatnya....insyallah

tahniah nisa....kasihi mama sebaiknya gembirakan hatinya...layanilah sebaiknya...bahagiakanlah dia...

U said...

Salaam Kak Nija,

Tahniah dan syabas buat Nisha. Pastinya penerimaan anugerah itu lebih bermakna dengan kehadiran ayah dan bonda serta keluarga tercinta. :) Baguslah sekarang Hari Anugerah dibuat pada hari Ahad, kan?


teringat pulak zaman dolu2, masa darjah 1, kemain excited naik pentas untuk terima hadiah (untuk subjek apa ntah, tak ingat..heh) tapi frust pulak sebab ayah tak datang tengok (hik, ngada2 betui!)... tapi menurut kakak (dia darjah 6 masa tu), ayah ada datang sekejap, duduk kat belakang sekali... lepas saya amik hadiah, terus balik semula ke pejabat...hehe saya jer yang tak perasan...hik

VpeaceV

Rozali said...

Assalamualaikum Asnija

Taniah buat Nisha, serta kedua ibu bapa
satu permulaan yg baik
jadi kebanggan keluarga
Syukur

Wassalam

Hajah Zainab bt Abdullah said...

salam nija,

tahniah buat nisha dan jugak ibubapnya.semoga nisha terus cemerlang dunia & akhirat.amin.

Atikah said...

Salam kak,

Tahniah buat Nisa... semoga berjaya mengekalkan kecermelangan... cemerlang dunia dan akhirat...

Tahniah buat akak n pak engku juga...

ainhany said...

salam k nija.

Tahniah anakanda nisha..
bak kata mak saya,"anak bertuah ni" dah berjaya mmgumbirakan family..Alhamdulillah...

nisha-teruskan kecemerlangan.Biar terbaik semua subjek pulak..bolehkan sayang?

Che' Pit said...

waa tahniah tahniah
semoga mengekalkan kecemerlangan yer..

err kalau kak nija x rasa sejuk, cuba tanya en asben.. mana tau kekalau dia yg terasa..

manzlie said...

salam from Makkah..


taniah adik Nisha...
semoga berjaya dunia dan akhirat..doa dari uncle CL..


wslam

Ayah Zain said...

Salam Datin,

tahniah Nisa, semoga jadi anak solehah.

Sejuk tu maksudnya gumbira la datin ooooooooi. Lagi pun masa datin mengandung tuh hati berdabau2 jer, tak terasa sejuknya

pssssssssssst: wp datin bz tak sempat jengok az, az tetap menjengok datin ni

PINATBATE said...

Salam Tahniah buat Nisha..
semuga terus berjaya!

Azima said...

Salam Kak,

Tahniah buat Kak Nija di atas kejayaan anakanda Nisha..
Semoga Nisha terus berjaya dan menjadi anak yang solehah..kebanggaan ayahanda & bonda..

Wassalam

Hanis said...

salam kanda....

tahniah buat nija & kanda sekeluarga.... doa kak hanis "kak" ;-) moga nisha terus berjaya & menjadi contoh yg terbaik buat semua...

ain ismail said...

Tahniah kak nija, dan untuk nisha juga tentunya....semoga terus cemerlang....

afeezz said...

salam Nisa : tahniah... semoag nisa berjaya dalam aper jua bidang yg nisa ceburi... insyaAllah

Lina said...
This comment has been removed by the author.
Nisha said...

Salam Aunti Mas,
Terima kasih atas doa dan kata-kata semangat dari aunti. Nisha akan ingat selalu.
(Ibu gelak je pasal halus budi bahasa tu...hee...hee...)

Nisha said...

Salam Aunti Shami,
Terima kasih ye aunti. Insya-Allah Nisha memang sayang kat ibu ngan abah...dan tak suka diorang sedih pasal Nisha.

Nisha said...

Salam Aunti U,
Ibu ngan abah datang dua-dua amik gambar ngan video. Lama pulak tu ambik gambar, semua kawan tengok je...
Terima kasih ucap tahniah kat Nisha ye..

Nisha said...

Salam Uncle Rozali,
Terima kasih banyak doakan Nisha ye..

Nisha said...

Salam Aunti Hajah Nab,
Terima kasih doakan Nisha. Ibu pesan jadi pandai macam Kakak Ju..doakan Nisha ye..

Nisha said...

Salam Kak Tikah,
Terima kasih banyak doakan Nisha...nak jadi macam Kak Tikah...kecik cili padi..

Nisha said...

Salam Aunti Ainhany,
Terimakasih aunti beri galakan pada Nisha tu ye...ari tu ada student form 4 dapat 7 anugerah -Math, Add Math, Fizik, Kimia dan Bio semua terbaik...Nisha harap dapat capai macam tu jugak nanti...doakan Nisha ye aunti...(alhamdulilla walau Nisha dapat 3 je..)

Nisha said...

Salam Uncle Che Pit,
Terima kasih ye doakan Nisha..

Nisha said...

Salam Uncle Che Lie,
Terima kasih ucapkan tahniah buat Nisha. Uncle doakan Nisha terus terang hati dan kuat daya ingatan ye...(kadang-kadang ibu suruh tapi Nisha lupa...)

Nisha said...

Salam Uncle Ayah Zain,
Terima kasih doakan Nisha ye. Ibu kirim salam, dia tengah sibuk je sekarang ni, selalu je out-station...

Nisha said...

Salam Aunti Pinatbate,
Terima kasih ye auntie...doakan Nisha terus suksess ye...

Nisha said...

Salam Aunti Azima,
Terima kasih doakan Nisha. Nisha pun harap dapat buatkan ibu ngan abah gembira..tak nak diorang sedih-sedih...

Nisha said...

Salam Kak Hanis,
Terima kasih ucapan tahniah dan doa kakak hanis tu ye.
(next time datang mesti nak swimming kat rumah kakak hanis...)

Nisha said...

Salam Aunti Ain,
Terima kasih ye aunti. Doakan Nisha ye aunti...

Nisha said...

Salam Uncle Afeezz,
Terima kasih doakan Nisha ye..

Nisha said...

Akhir sekali, terima kasih ngan ibu dan abah sebab galakkan Nisha selalu. Maaflah sebab kena ingatkan Nisha selalu..Nisha azam jaga homework dan jaga masa...insya Allah.

Kak Sidah said...

Salam Nija,

Bahagia rasa kita ibu2 jika anak yang kita belai selama ni membangga kan kita kan..tahniah pada nisha yg telah berjaya semoga kejayaan seterusnya menunggu adik nisha.

CM said...

Salam..

psst nisha jangan cm dipanggil aunty...panggil kakak boleh???hihikhik..

S said...

salam,
Nija,
aka S tumpang seronok.

smoga Nisha menjadi anak yang solehah serta cemerlang dunia n akhirat.

selalu dengar cakap ibu n ayah.
insyaAllah selamat dunia n akhirat.
perjalanan masih jauh, smoga jalan yang bakal nisha lalui dipermudahkan oleh allah.

rezeki said...

salam datin

alhamdulillah, tahniah buat nisha,
semoga suksess mcm ibunya juga

alhamdulillah

Nisha said...

Salam Aunti Sidah,
Terima kasih doakan Nisha ye...Nisha harap ibu ngan abah bangga kat Nisha...

Nisha said...

Salam Aunti CM,
Ibu cakap panggil aunti...sori yek...lepas ni Nisha panggil Kakak CM ye...(ibu gelak tu...nak cepat siap ni, tanggul kena tinggal keta aunti Ida..)

Nisha said...

Salam Aunti S,
Timaseh doakan Nisha ye...Nisha pun harapkan masa depan yang elok-elok je...Nisha akan ingat pesan aunti S tu...timaseh...

Ummi Humaira said...

salam As..

seronok tengok anak2 berjaya kan ..tp lihat ler dulu siapa maknya , he he he