Saturday, September 5, 2009

Kilang dah bukak dah...

Pagi-pagi lagi, handphone dah berdering....Dr Jaya dah call dah...Sebenarnya Terima kasih lah kat Dr Jamaiyah yang jadi tukang promote...kan dah pening dibuatnya....

"I nak cepat, Rabu ni ye..." Dah cakap dah kat Dr Jaya, minggu ni tak boleh, order yang ada menimbun...

"Isnin depan boleh tak?" Pujuk saya.

"I nak cepat, please...please..." Dr Jaya lagi kuat memujuk.

"2 kotak ye...Passion dan Oasis.." Sambung Dr Jaya lagi.

Mak...tolong mak....berkotak order nak disiapkan....hati ni lembut sangat....

OK! Kali ni comfirm...no more orders!


(ps: gambar-gambar ni, saja nak buat Mas meroyan....)




Sweet Love














Indulgance










Passion

30 comments:

Asnija said...

Hanis,
Hanis nak yang mana satu?

Ayah Zain said...

Salam Datin,

bulan2 puasa ni ayah zain x berapa nampak la, ini biskut raya atau cincin berlian. nampak macam lebih kurang hehehh.

macam sedap je cokelat2 ni. ermm diabetis kau penghalan utama

Imran Paris said...

Datin....saya pun nak 10 kotak boleh. Brp kosnya? Wife saya dah sampai tahap ngidam ni...esp the Oasis...SEDAPnyaaa

Atikah said...

Salam kak nija...

Order satu.... bestnya.... nyum... nyum...

nur fatini said...

waa..
pecah my salivary glands..

Asnija said...

Ayah Zain,
cincin berlian tu kena respon kat rumah cik lie n rumah hanis la ayah zain..

kalu diabetik kalu...kena makan dark choclate je lah...

cikgu mas said...

salam datin

uwaaaaa,mmg meroyan cm tgk...tapau2 nanti cik lie bayarkan...

Asnija said...

Cik Imran,
Alahai...cik imran guna kan Mrs Zain ngidam...buat saya rasa guilty...
Cakap ngan Mrs Imran...alah...apalah sangat..mana boleh lawan Lindt...

Asnija said...

Atikah,
pi buat kerja menimbun tu, dah siap ke belum...posa tak ari ni ntah...

(akak dah bejaya melipat kain akak yang menimbun...)

Asnija said...

Salam Mas,
berjaya misi akak buat Mas meroyan..muahahah..hah..hah...(gelak ganas nih...)

Asnija said...

Salam Nur Fatini,
Selamat datang ke rumah akak ni...jangan pecah apa-apa...nanti raya susah nak makan kuih raya...

Noor said...

Salam Datin..

psstt.. cekelat hat yang last tu cheq booking utk hantaran anak cheq bley tak??.. che bayaq bulan2.. cam bai2 jual kain naik beskat tu.. bley kan kan kan..

manzlie said...

salam Datin Asnija..

hmm cantik cantik nyer coklat tuh...kalau buat hantaran nih sure lawa kan, psti terpegun org tengok..lebih lebih lagi letak di dulang hantaran..ok..

Adik hanis nak yang mana satu just order jer dari Datin Nija nih...abg bayar k..
Datin bil you can send direct email to me yah..i standby My Maybank@u.com

waslam

Hanis said...

salam kak nija,

Ya Allahhh..seronoknyaa...tengok coklet2 tu...cantik....hanis boleh buat pilihan yg mana hanis nak??? semuanya menarik...akak apa beza Passion, Indulgance & Sweet Love? rasa atau packaing? sweet love tu cam sesuai tuk door gift jeee kan....emmm hanis nak Passion laaa....terima kasih kak nijaaa....

abang...sungguh kaa abg bg adik order nie??? kira hadiah bzday adik aritu kaaa? emmm ok....terima kasih abang...kalau camtu adik nak minta Indulgance laaa....tp abg...adik minta 3 boleh???...mesti kak mas & kak noor nak juga nanti...

manzlie said...

salam dik Hanis...

boleh apa slahnyer...tapi abg bayar untuk adik jer lah..depa punya kena bayar sendiri lah..heheheheh gurau nohhh

DAtin tumpang nohh


waslam

nur fatini said...

wslm kak..tima kaseh
hehe..ok2 :)

Imran Paris said...

DATINNNNN....lekas, tinggalkan semua kain baju 2 bakul yg tak terlipat tu...tutup dulu kilang coklat tu....cepat masuk umah Senyuman Harapan, alamak makin kencang paluan kompang kat telinga saya ni...depa dah dok bisik2 "I LOVE YOU" cepat...buat hebahan segera. Saya dah siap bau bunga rampai ni....harum semerbak dr Seremban ke Makkah sampailah ke Paris ni

Ayah Zain said...

Salam Datin,

kalau la jadik, banyak pahala tu menolong membangunkan masjid

Asnija said...

Noor,
Nak bayar bulan-bulan boleh je..bayar minggu-minggu pun boleh macam Courts Mammoth..

Bila nak menantu? Akak nak nyelesaikan kenduri menantu yang satu ni, adoii..liat nyer...Camner nak kasi motivasi ni Noor..cuba hang jampi diorang berdua tu...mana la tahu mujarab...

Asnija said...

Cik Lie...
Seperti biasa...sampai hati mu mengujakan hatiku dengan statement-statement yang sungguh provokasi...daku sudah berangan-angan merenjis-renjis hingga terbawa kedalam mimpi...tapi dalam tidur, suami ku yang ku renjis-renjis dengan air pili...

janganlah dikau bermain api..betul ka serious ni...

ewahhh..ci imran...saya pun dengar bunyi kompang melotop..

Asnija said...

Hanis,
adik kena baca yang tersirat dalam yang tersurat tu noh....

ps: teringat lagu ramlah ram...kau kunci cintaku dalam hatimu...

Asnija said...

Cik Imran,
Adoiii...akak lintang pukang berlari gi rumah Hanis tadi nih oii...sampai lupa kunci rumah...nasib tak masuk pencuri...

(apa tips nak lari lebih cepat dari hubby nih..pagi tadi den bangun, alahai...dah balik pasar pulak dah dia ni tengah siang sotong pulak dah...heh...heh..bukan ngelat tau....ngelat basuh baju tu selalu....)

Asnija said...

Ayah Zain,
saya dah sekali dah dapat pahala dirikan masjid...so kiranya ada pengalaman dalam hal selok belok nyer, tektik-tektik nyer...kita kena buat dengan bomoh kalu nak cepat....(namanya santau pengasih....sekali ku hantau....terus jatuh kasih....kasihan abdul wahid...)

Imran Paris said...

Allah...Datin, untungnya hubby pandai menyiang pandai menyidai pakaian...rugi kalau tak fall in love dgn lelaki mcm ni...sincerely. Saya ni mmg tak tau langsung ke dapur...tukang2 rasa, tukang kacau bolehlah. La ni my wife tgh buat chocolate chips cookies....sy dok ngadap laptop je.

Datin...pasal ur cocoahouse ni, bukan kata CM meroyan...my wife mengidam...saya pun dah setengah gila...jap tadi gi sunday market ingat nak beli flower udahnya beli acuan silicone...nak mintak my wife belajar buat coklat pulak...Dia kat dapur tu terperanjat besar bila saya tunjuk acuan tu...dia kata "laaa, manalah saya tau buat coklat, i ngidam ke, u yg ngidam ni" tapi deep inside i know for her king...she'll definately belajar tuu...hehehe

manzlie said...

salam Datin Nija..

hmm senang senag hantar jer kat en Iman tuh coklat yang di minati oleh his wife..sian lak tengok dah sama sama mengidam kan...

waslam

Asnija said...

Cik Imran,
Tu la saya kena cepat dari dia, kalau iron baju terlambat, alamat nyer, habis dia iron...so kena cepat-cepat....tapi saya main short cut..heh...heh...saya hangkut semua ke kedai dobi...tara...besoknya...macam magic, semua dah bergantung kat almari...saya justify tu sebagai efisyen...kih...kih...

pasal coklat tu, sorry la, saya ingat nak buat Mas je meroyan...tapi mana lawan Lindt, kat Paris pastinya murah Lindt...chef yang mengajar saya dulu kerja kat Lindt, balik Mesia dia jadi head chef kat Fidani, tau kan Fidani tu..and acuan silicone kat sini mahal nya RM88 satu, semua nya memang imported, lagi cantik design acuan, lagi mahal...bar belgian chocolate lagi le mahal...lagi refine lagi mahal...memang elok sangat kalau Mrs Imran belajar kat sana...suruh dia belajar buat praline sekali (coklat berinti), kat sini course buat praline mahal beribu...

ok, selamat belajar kat Mrs Imran...ala....sian dia, tengah sarat cam tu kena masuk course pulak....tak patut le Cik Imran nih....

Asnija said...

Cik Lie,

ok..ok...saya nak hantaq kat Cik Imran nih...Cik Lie nak ke sekotak...oppss...lupa plak cik lie tak makan cekelat...

manzlie said...

salam datin Nija..


hantar jer kat adik hanis tuh..sian dia ..dia pun duk suka coklat tuh...wrap cantik cantik tau...

wasalam

PINATBATE said...

adui dui dui dui....
lalalalalala...

cdalan said...

hi datin nija,

saya ni ofismate yati. dia recommend coklat yg akak buat. so saya nak tengok list price.
how to go about? email ke?