Monday, August 2, 2010

I'm on top of the world...

Bila berada jauh nun di puncak dunia, dan berpeluang melihat ke bawah melalui sudut pandangan 360 darjah....definitely... it’s a privilege...






















Penglihatan ketika di bawah pasti tidak sama dengan pandangan ketika di atas. Ianya berbeza dan memberi kesan yang sama sekali berbeza. Pandangan dan pemikiran jadi lebih luas, lebih jauh saujana mata memandang. Apa yang kita lihat pastinya tidak sepertimana yang dilihat oleh orang lain. Dan apa yang kita tahu, juga berbeza dari apa yang orang lain tahu. Pemahaman kita turut berbeza dengan pemahaman orang lain. Bila demikian, pendapat turut berbeza, penilaian turut berbeza, malahan tingkahlaku turut berbeza.

When you’re on top of the world, with the top most important person in your own world...the feelings and emotions become so significant... it gives me 360 degree turn in life...


Dear, thank you for the opportunity to view things in a very different angle and perspective!

How does it feel for you...to be on top of the world?

12 comments:

ina said...

Salam Nija,

Let me guess...it's Menara KL right? Pernah bawak anak2 makan kat situ beberapa tahun dulu (siang). Lepas tu anak nak ajak makan lagi kat situ. Nak try waktu malam lah pulak.

SiNoMoSa said...

Salam Kanda,

To be on top of the world? Absolutely i'm a lucky person..hihi tapi tidak semua hidup dalam keberuntungan kan..

S said...

salam Nija,
berada dipuncak dunia memang menjadi idaman semua.

tapi puncak itu tak semestinya sama pada setiap individu.
panjatlah sekadar termampu.

kalau kat menara petronas tu teringin juga nak rasa . hehehe...

Umi Azuddin said...

Salaam Kanda,

berada di puncak paling tinggi mahupun di jurang paling dalam pastinya mengundang pelbagai perasaan dan emosi, tapi being there with the top most important person in your own world makes all the difference... ;)

to be on top of the world, i would feel...

... giddy with glee!! =D

(errr...bukan 'gedik dan geli' tau! no, no... tak sessuai! hehe)

VpeaceV

Asnija said...

Salam Ina,

Secara tersurat...Menara KL...betullah tu...

Secara tersirat 1...to be at the most significant place, with the most significant person, at the most significant time...

Secara tersirat 2...it's worth to look things differently...

Secara tersirat 3...when you're at the top, the next logical thing is to be at the bottom...it's smart to be prepared...

(kalau nak bawak anak-anak makan waktu malam...datang semasa senja, jadi boleh view dua keadaan...)

Asnija said...

Salam Dinda Syima,
Everyone of us are the luckiest person on earth...
Semua ada keberuntungan, cuma caranya berbeza-beza kot...

ps: nanti bila sudah on top of the world...senyum pasti dari pipi ke pipi...ewahh..

Asnija said...

Salam Kak As,
Selagi mampu, memang nak diusahakan memanjat semampu yang boleh...jom kita gi Gunung Kinabalu jom...menara petronas dan KL tu ada tangga dan lif...tak mencabar...he..he..

ps: alang-alang nak berusaha, biarlah berusaha pada 100% potensi yang ada...betul kan kak As...

Asnija said...

Salam Umi,
Gayat tinggi ye...sama lah kita, tapi buat muka confident je...kecut perut hanya sendiri yang tahu...

orang kata ubat gayat tinggi ni kena sekali bungee jumping...terus hilang kegayatan tu...(silap haribulan, isi perut pun hilang sekali...)

Asnija said...

Salam K.As,
Sabtu celebrate apa tu? Wah...makan besar sampai ke KL bau nyer..
Abg Megat mesti on top of the worl jugak tu..

kak su said...

Salam Asnija...

Alhamdulillah...kemuncak celebration di kumuncak dunia ya...

Wow! Pasti hebatkan...

Wslm

Rozali said...

Assalamualaikum Asnija

Alhamdulillah
apabila berada dikemuncak
masih merenung yg di bawah

Wassalam

Kak Sidah said...

Salam asnija,

apabila berada dipuncak..renung2 lah dibawah..dan bayangkan lah..